The Consequently Navigating 5-Percent - Redneck Rampage

Pinsamt att inte hitta problemet

Onödig dag på jobbet
Igår var en sån dag där man inte får någonting gjort, alls. Me det har faktiskt inte berott på mig utan jag hade ett stort problem med tekniken. Det var nämligen så att jag inte kunde skriva på min dator eftersom att mitt tangentbord inte fungerade. Jag frågade alla mina medarbetare på smarter marketing om hjälp men ingen kunde förstå vad problemet var. Vi har sånna trådlösa tangentbord vilket gör det hela svårare eftersom att det inte bara är att byta tangentbord hux flux. Vi har alltså testat allt som går att testa. Vi har kopplat ifrån och kopplat tillbaka, vi har gått igenom alla inställningar på hela datorn för att hitta något som avviker, men hittar inget. Jag fick helt enkelt lyckas hålla mig upptagen med annat under hela gårdagen. 

Men idag så hittade vi problemet. Tjejen som sitter mittemot mig var hemma igår med sjuka barn, men hon var tillbaka idag. Och när jag gjorde ett försök att skriva med mitt tangentbord imorse så hör jag henne säga "näää, men vad är det för fel nu, min dator har blivit helt konstig, den skriver en massa trots att jag inte rör mitt tangentbord!!". Mitt tangentbord hade alltså av någon anledning, som vi fortfarande inte riktigt har förstått, kopplats till hennes dator? Hur kan två tangentbord vara kopplade till samma dator? Jättekonstigt men så var det i alla fall.

Tur att hon mittemot mig kom tillbaka idag så att vi fick en förklaring och kunde lösa detta problemet. Det hade ju varit dels väldigt pinsamt om supporten hade kommit hit och hittat det felet och dels hade det inte varit så kul för mig eller våra kunder om jag hade halkat efter i arbetet. Men nu är problemet löst och jag (och alla andra på kontoret) en pinsam händelse rikare.